Italië- Reisverslag van Hielke en Martha


Italië van 20 april tot en met 3 mei 2019

Route en wat we deden (globaal):


1e Overnachting in Geslau op camping Mohrenhof. Camping die aan het renoveren is. Als overnachtingsplek prima.


Daarna via Oostenrijk, Nauders naar Italië gereden via Resschenpas. Geen tolweg gehad, mooie route! Meer bij Graun met kerktoren in het meer is bijzonder.


2e overnachting in Mals. Op camping Mals. Topcamping, mooie plekken super sanitair en vooral erg mooi uitzicht. Wel prijzig!
Doorgereden naar Ferrara. Geen bijzondere route. We kwamen hier langs om dat we de autostrada wilden vermijden en dit als logische route richting Rome werd aangegeven.

3e camping Campeggio Communale Estense. Geen bijzondere camping.
Daarna doorgereden naar Rome via kleinere wegen. Goed bevallen.


Drie dagen overnacht in Rome op camping Vilage Flaminio camping. Aanrader. Goede camping, mooi sanitair, ligt ten noorden van Rome aan de buitenste ring. Op 10 min. lopen is een treinstation waardoor je in 20 minuten hartje Rome staat. Supermarkt ligt tegenover de weg. We voelden ons hier veilig en het was rustig.Daarna door naar Toscane. Via het mooie stadje Montepulciano, doorgereden richting Pienza. 


Daar twee nachten overnacht op agriturismo camping Podere dell’Albergo. Topplek! Hartelijke mensen waar we ’s zaterdagsavonds meeaten in de zaal met allerlei mensen aan een tafel. 

Sanitair was niet denderend maar uitzicht en hartelijkheid maakte alles meer dan goed. Vanaf de camping kun je perfect wandelen en volgens ons is dit een van de mooiste plekjes in Toscane. 

Ook het stadje Montichiello is erg mooi en op loopafstand. Moet je wel van stijgen en dalen houden.Vervolgens doorgereden naar Empoli nadat we het prachtige Siena hadden bekeken. 


Ook daar op een agroturismo camping gestaan, camping Azienda Agricola Montaioncino. Ook hier kleinschalig maar erg mooi gelegen. Vanaf het station van Empoli met de trein naar Florence geweest. Prima te doen, 25 minuten voor € 9,00 p.p. En je stapt hartje Florence uit. Ook een mooie stad 


Na twee nachten doorgereden naar Lucca. In Lucca ook op een agriturismocamping gestaan. 
Camping Ai Linchi is een klein maar supermooie camping, nieuw met heel vriendelijke eigenaren. Op (stevige ) loopafstand van Lucca, binnendoor zodat je de doorgaande wegen kunt vermijden. 

Op de tweede dag ook hier meegegeten en weer genoten. 
Daarna weer richting Nederland. Overnacht op camping Gunzthal in Breitenthal, vlak onder Ulm. 


Redelijke camping met mooi sanitair.

Daarna doorgereden naar huis.Tips:
  • Het kan in het voorjaar ’s nachts nog koud worden, ook in de zuidelijker landen. Neem voldoende dekbedden, slaapzakken mee als je bovenin de auto slaapt. .
  • Rome is mooi maar erg druk. Genieten kun je ook lopend doen zonder overal in de rij te gaan staan.
  • De agriturismocampings in Toscane zijn vaak heel plezierig en mooi gelegen. Als je mee kunt eten moet je dat zeker doen. Voor relatief weinig geld krijg je een heerlijke maaltijd met veel wijn en alles wat je maar wilt.
  • We hebben, op de terugweg na, de autostrada vermeden. Daardoor kwamen we langs de mooiste dorpjes en landschappen. De wegen zijn overigens wel erg slecht. En je schiet niet erg op. Maar dat is nu net wat wij wilden.
  • De app van campercontact vonden we heel prettig werken, omdat er ook een navigatiemogelijkheid op zit.
  • En wat betreft Italië: We zijn als een blok gevallen voor Toscane. En ook Noord Italië- Zuid-Tirol en de Dolomieten is prachtig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten